Intake

Na de aanmelding zal ik contact met je opnemen en de inschrijflink sturen. Na het invullen van deze link is de aanmelding rond en kun je d.m.v Whatsapp je vragen stellen gedurende de zwangerschap, naast de verloskundige.

Rond de dertigste week van je zwangerschap breng ik een bezoek bij je thuis of kunnen we indien je dat makkelijker vind via (beeld)bellen contact hebben, vaak is dit fijner bij een tweede, derde of vierde kind. Dan vindt de eerste kennismaking plaats en kun je gelijk je wensen kenbaar maken. Ieder gezin is anders en ik wil hier zoveel mogelijk bij aansluiten, rekening houdend met mijn eigen mogelijkheden. Mijn doel is om jullie terug te kunnen laten kijken op een fijne, leerzame, ontspannen en gezellige kraamweek.

Ik werk met kraammarkt, waar ook jullie als kraamgezin in kunnen. Aan het einde van de kraamweek kun je je dossier uitprinten of gebonden kopen, zodat jullie een mooi naslagwerk hebben van de kraamweek.

Ik werk samen met diverse professionele kraamverzorgsters. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, bijvoorbeeld plotselinge ziekte of dat er een ander kraamgezin toch tegelijk bevalt, dan ben je verzekerd van zorg!

Tarieven

Zorgverzekeraar

Kraamzorg valt binnen de basisverzekering. Het wordt dus altijd vergoed, ook als ik niet geregistreerd sta bij jouw zorgverzekeraar. De kraamzorg is dus altijd mogelijk. Je betaalt alleen de wettelijke eigen bijdrage. Ben je hoog aanvullend verzekerd dan wordt deze eigen bijdrage ook vergoed. Per verzekeraar gelden andere regels voor de vergoeding van kraamzorg. Vraag deze even na.

Kraamzorg uren

De kraamzorg uren worden bepaald door het Landelijk Indicatie Protocol (LIP).

Op dit moment is de basiszorg 49 uur wanneer je borstvoeding geeft en 45 uur wanneer je kunstvoeding geeft. Deze uren worden verdeeld over 8 dagen. Indien noodzakelijk kunnen het aantal zorguren in overleg met de verloskundige bijgesteld worden, of kan de zorg met 2 extra dagen verlengd worden.