Intake

Na de eerste aanmelding zal ik zo snel mogelijk contact met je opnemen zodat je weet dat de aanmelding goed is binnen gekomen.

In de zevende maand van je zwangerschap breng ik een bezoek bij je thuis of kunnen we indien je dat makkelijker vind via (beeld)bellen contact hebben, vaak is dit fijner bij een tweede, derde of vierde kind. Dan vindt de eerste kennismaking plaats en kun je gelijk je wensen kenbaar maken. Ieder gezin is hier anders in en ik wil hier zoveel mogelijk bij aansluiten, rekening houdend met mijn eigen mogelijkheden. Mijn doel voor jou en je gezin is, dat jullie na de kraamweek er weer tegen aan kunnen en terug kunnen kijken op een fijne, leerzame, ontspannen en gezellige week.

Ik neem dan ook het kraamdossier mee. Dat is een handig naslagwerk welke ik zal bijhouden in de kraamweek, zoals de temperatuur en vochtbalans. Ook staat hier handige informatie in. Ik bied de maximaal geïndiceerde zorg aan, dan is er ook nog tijd om te genieten van alle gezelligheid die een kraamweek met zich mee kan brengen. 

Ik werk samen met diverse professionele kraamverzorgsters. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, bijvoorbeeld plotselinge ziekte of dat er een ander kraamgezin toch tegelijk bevalt, dan ben je verzekerd van zorg!

Tarieven

Zorgverzekeraar

Kraamzorg valt binnen de basisverzekering. Het wordt dus altijd vergoed, ook als ik niet geregistreerd sta bij jouw zorgverzekeraar. De kraamzorg is dus altijd mogelijk. Je betaalt alleen de wettelijke eigen bijdrage. Ben je hoog aanvullend verzekerd dan wordt deze eigen bijdrage ook vergoed. Per verzekeraar gelden andere regels voor de vergoeding van kraamzorg. Vraag deze even na.

Kraamzorg uren

De kraamzorg uren worden bepaald door het Landelijk Indicatie Protocol (LIP).

Op dit moment is de basiszorg 49 uur wanneer je borstvoeding geeft en 45 uur wanneer je kunstvoeding geeft. Deze uren worden verdeeld over 8 dagen. Indien noodzakelijk kunnen het aantal zorguren in overleg met de verloskundige bijgesteld worden, of kan de zorg met 2 extra dagen verlengd worden. 

Je krijgt gegarandeerd de uren zorg waar je, volgens je verzekering, recht op hebt. Ik vind het erg belangrijk dat er geen onnodige wisselingen van kraamverzorgende plaats zal vinden. Waar ik de zorg start, maak ik het in principe ook af.